top of page

Wat houdt QTip's aankoopadvies in ?

Ik krijg geregeld de vraag van potentiële kopers of het voor hen interessant is om een oldtimer te rijden. Sommige mensen heb al een heel concreet model in gedachten, anderen tasten af wat bij hen past of wat ze willen gaan rijden. Eens de zoektocht bezig is, komen ze uiteindelijk uit bij de wagen van hun dromen en willen ze weten of de wagen wel dé goeie koop zou zijn. Vragen rijzen hierbij zoals:

  • Komt de staat overeen met hoe hij staat beschreven in de advertentie ?

  • Is de vraagprijs in lijn met de marktwaarde ?

  • Is de wagen rijklaar ? of wat moet er gebeuren om de wagen rijklaar te maken, optisch en/of technisch ?

  • Rijdt de wagen goed ?

  • Is het een originele wagen of reeds gerestaureerd (en hoe?)

  • ...

 

In het beantwoorden van dergelijke vragen kan ik u zeker helpen. Ik ga me zeker niet meten met een Wayne Carini (Chasing Classic Cars), maar heb wel voldoende ervaring om in te schatten of de wagen in voldoende goede staat is of niet. Op basis van de verwachtingen van de koper en welk budget hij wil spenderen, evalueer ik de aangeboden wagen. Hiervoor ga ik, samen met jou, de auto ter plaatse keuren alsof ik hem voor mezelf zou kopen. Het  is belangrijk niet in de val te lopen van (goedkope) wagens die er op het eerste zicht mooi uitzien maar die je meer kopzorgen dan rijplezier gaan bezorgen. Een diepgaande inspectie is dus zeker noodzakelijk, zowel van het carrosserie gedeelte, het interieur als de technische kant. Zowel mijn ervaring in detailing als restauratie komt hier uiteraard goed van pas !

 

Contacteer me gerust om te overleggen wat een onafhankelijk advies voor jou kan betekenen in je zoektocht naar de juiste oldtimer.

bottom of page